Невгамовній заступниці розівського “феодала” Віті Хассай вручили 2 підозри у скоєні злочину

Ну нарешті, прийшов час відповідати за гріхи! Такою була реакція на новину місцевих мешканців, які запевняють, що свавілля тутешніх  можновладців перейшло усі межі.  Один кращий за іншого – проти самого голови Розівської районної ради Володимира Новобранова порушено три справи, його заступниця трохи відстає – на сьогодні усього лише 2 підозри у скоєні злочину та повістка до суду, де обиратимуть міру запобіжного заходу.  Прокуратура наполягає на відсторонені від справ.

Нагадаємо, кілька місяців тому рішенням сесії Роз-івської районної ради Віту Хассай звільнили з посади заступниці голови райради. Передумовою розгляду на сесії питання звільнення були свавілля та незаконні дії останньої. Зокрема, пані Віта не розібравшись у масштабах своїх повноважень видала розпорядження про звільнення головної редакторки районної газети “Роз-інформ”. Заступниця районного голови вочевидь вирішила, що  її “авторитету” та “харизми” цілком достатньо для прийняття однойменного рішення. Варто зазначити, що засновником районної газети є районна рада, а отже приймати рішення по звільненні чи прийнятті на роботу повинна теж вона, рішенням сесії. Віта Хассай не стала так обтяжувати депутатів і просто підписала розпорядження про звільнення редакторки Людмили Подрєз.  До слова, редакційна політика “Роз-інформ”, незважаючи на приналежність до конкретного органу, була незалежною. Часто на сторінках видання можна було прочитати критику, в тому числі й на голову райради та його заступницю.

Віта Хассай натякає, що розпочала підготовку до місцевих виборів

Враховуючи усі попередні дії заступниці та голови, депутати не стерпіли чергової  зухвалості, скликали позачергову сесію та звільнили заступницю голови з посади. Будучи впевненою у правильності власних дій звільнена чиновниця позвалася до суду. На той час вже тривала процедура скасування розпорядження про незаконне звільнення через суд головної редакторки “Роз-інформ». У результаті – скасували розпорядження про звільнення Людмили Подрєз, а от друге рішення –парадокс – Віту Хассай поновили на роботі. До слова, усі справи пов’язані з Новобрановим і Хассай завжди розглядає одна суддя.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook поновлена заступниця не стримує емоцій і гордо заявляє, що справедливість перемогла. Натякає, що набралася  сил і готова перемогти на виборах до ОТГ, які відбудуться вже у наступному році. Та радість тривала недовго – в середу 1 листопада їй вручили дві підозри у скоєні злочинів. Перше стосується вищезгаданого зловживання службовим становищем та незаконне звільнення редакторки місцевої газети, друге – перешкоджання виконання судового рішення. Якщо про перше ми вже трохи розказали, то на другому варто зупинитися.

За тобою в вогонь та у воду…

Хассай

Як вже згадувалося вище, проти шефа Віти Хассай порушено три справи. Звинувачують останнього у: хуліганстві, крадіжці, та перешкоджанню виконання судового рішення. Як правильна підлегла заступниця кинулася захищати інтереси свого патрона, але обрала незаконний шлях. Мова йшла про стягнення боргу в сумі близько 500 тисяч гривень з Володимира Новобранова, який позичив гроші, але повернути забув. Згідно з рішенням суду, борг повинні були стягувати з заробітної плати чиновника. Як і всі інші справи, голова району перекинув питання стягнення на свою заступницю. Та, вочевидь подумала, прикинула і вирішила не повідомляти про рішення суду бухгалтерію. Відповідно – судове рішення виконаним не було. Вчинок заступниці, враховуючи попередні дії, навряд був несвідомим.

Останні події у Розівському районі все ж натякають на те, що брати участь у виборах до ОТГ парочці не доведеться. Сьогодні, на позачерговій сесії Розівської районної ради було прийнято рішення звернутися до Володимира Новобранова з вимогою скликати сесію, на якій розглянути питання про висловлення недовіри голові. За доброю традицією голова району на сесію не прийшов. Тому звернення передали секретарю, а щоб, не казали що листа не було, зафіксували все на камеру. Також депутати поновили на роботу редактору газети «Роз-інформ».

Вам мабуть цікаво що саме вкрав районний голова Розівки і за яких обставин вчинив хуліганство, ми обов’язково про це розкажемо, в наступних публікаціях.