В Україні набрав чинності закон про врегулювання виступів російських музикантів

В Україні набрав чинності закон про врегулювання виступів російських музикантів

Вчора, 7 листопада, президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про гастрольні заходи в Україні» щодо особливостей організації та проведення гастрольних заходів за участю громадян держави-агресора». Закон було прийнято Верховною Радою 5 жовтня.

Згідно з Законом, організація концертів виконавців з Російської Федерації тепер буде регулюватись Службою Безпеки України. Тепер організатор концерту має в обов’язковому порядку не пізніше ніж за 30 днів до заходу подати заяву до СБУ. Після цього СБУ має протягом десяти днів підтвердити, що виконавець має право на в’їзд на територію України. Однак, якщо після отримання дозволу музикант порушив закон України, то рішення про в’їзд може бути скасовано.

Окрім цього, цей документ забороняє проведення концертів, на яких лунають заклики до пропаганди сепаратизму, комуністичного або націонал-соціалістичного тоталітарних режимів та їхньої символіки, або популяризують Росію та її органи влади.

За порушення відповідних статей Закону організатор несе адміністративно-господарську відповідальність у формі штрафу в розмірі від п’ятдесяти до ста мінімальних заробітних плат.