Ігор Артюшенко звернувся до Президента України з пропозицією відзначити запорізьких артилеристів державною нагородою

Депутатське звернення також підписали запорізькі мажоритарники з БПП – Микола Фролов, Петро Сабашук, Сергій Валентиров та ряд інших колег по Верховній Раді.

артилеристів

артилеристів

Народний депутат України, голова Запорізької територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Ігор Артюшенко звернувся до Президента України Петра Порошенка з проханням нагородити державною нагородою 55-у окрему артилерійську бригаду імені генерал-полковника Василя Петрова орденом Богдана Хмельницького І ступеня та присвоїти їй почесне найменування «Запорізька» та надалі іменувати її Запорізька 55-та окрема артилерійська бригада Збройних Сил України.

– До мене звернувся депутат Запорізької міської ради фракції «Солідарність», учасник АТО В’ячеслав Зайцев з питанням щодо нагородження артбригади. Я з радістю підтримав ініціативу колеги – 55-та артбригада є справжньою гордістю Запорізького краю, з самого початку російської агресії наші хлопці успішно б’ють російських найманців. Вони як ніхто заслуговують на нагороди та шану, – розповів нардеп.

В зверненні Ігор Артюшенко відзначає заслуги запорізьких артилеристів

– Прославлена артбригада вже на початку російської агресії 1 березня 2014 року була приведена у бойову готовність. Тоді ж у бригаді було сформовано три зведені артилерійські батареї, одна з яких протягом квітня-травня 2014 року здійснювала демонстраційні дії у Новотроїцькому районі Херсонської області по прикриттю адміністративного кордону з АР Крим (с. Чонгар). 26 травня 2014 року батареї бригади були передані в розпорядження керівника АТО. Протягом червня-липня 2014 року підрозділи 55-ї окремої артбригади надавали вогневу підтримку механізованим, піхотним і десантним з’єднанням та брали участь у звільненні міст Слов’янськ, Лиман, Сіверськ, Лисичанськ. Прикривали вогнем підрозділи 72-ї окремої механізованої бригади та 79-ї окремої аеромобільної бригади.

Запорізькі артилеристи пройшли найтяжчі випробування в «Південному котлі» Іловайську під час Дебальцевської операції. Військовослужбовці бригади підтримували вогнем кіборгів протягом усіх 242 днів героїчної оборони Донецького аеропорту.

З 2014 року і дотепер артилеристи запорізької бригади виконують поставлені бойові завдання у визначених районах зони проведення Антитерористичної операції, у тому числі в Авдіївці та на Світлодарській дузі. За весь період проведення АТО бригадою виконано 2210 вогневих задач, – йдеться в документі.