У заключному матчі групового етапу чемпіонської ліги “гірники” перемогли англійську “машину” Гвардіоли з рахунком 2:1, завдяки чому забезпечили собі місце в 1/8 фіналу найпрестижнішого єврокубкового турніру.

Сіті достроково вийшов в наступний раунд Ліги Чемпіонів, тому в Харкові на поле з перших хвилин Гвардіола випустив напів-резервний склад. Однак, по іменах футболістів, він був не менш грізний, ніж основнй. Гірникам для проходу далі вистачило б і нічиєї, але команда зуміла нав’язати свою гру супернику в першому таймі, а в його середині двічі вразила ворота суперника. На 26-й хвилині відзначився Бернард, а за 7 хвилин – на 33-й – Ісмаїлі. 

Після перерви господарі поля спокійно довели гру до перемоги. Лише в доданий арбітром час Серхіо Агуерро реалізував пенальті, забивши єдиний гол Манчестер Сіті у цьому матчі.

Шахтар – Манчестер Сіті 2:1

Голи: Бернард, Ісмаїлі – Агуеро, 90+2 (пен.)

Шахтар: П’ятов, Ордець, Ісмаїлі (Азеведо, 64), Ракицький, Бутко, Фред, Марлос (Коваленко, 82), Тайсон, Бернард, Степаненко, Феррейра (Хочолава, 89).

Манчестер Сіті: Едерсон, Адарабіойо, Данило, Мангаля, Фоден, Фернандіньо (Агуеро, 70), Гюндоган, Бернарду Сілва, Туре, Сане (Браім Діас, 62), Габріел Жезус.

Попередження: Даніло, 22, Ракицький, 54, Гюндоган, 57.

Таким чином, “Шахтар” набрав 12 очок в турнірній таблиці групи F, що дозволило українській команді обійти Наполі та вийти в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Суперник “гірників” по першому раунду плей-офф визначиться в ході жеребкування, яке відбудеться вже 11 грудня в швейцарському Ньоні. 

А тим часом, головний тренер Шахтаря Пауло Фонсека, який декілька тижнів тому заявив, що якщо його команда проб`ється до 1/8 фіналу ЛЧ, то він прийде на післяматчеву прес-конференцію в костюмі Зорро, стримав своє слово: