Сьогодні вночі в ПП «Жуляни» прикордонники не пропустили до України ще одну артистку з РФ Світлану Сурганову. Причина відмови – відвідини зіркою окупованого Криму у 2016 році, про це повідомив у соціальній мережі Facebook помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

До України жінка прибула з Мінська, запевнила, що з приватною метою. Проте, прикордонники прийняли рішення не пускати росіянку в Україну, поки – протягом трьох років.

“Під час оформлення пасажирів рейсу, що прибув з Мінська, була виявлена громадянка РФ Світлана Сурганова (“Сурганова и оркестр”). В ході бесіди з громадянкою встановлено, що у травні 2016 року вона дійсно відвідувала ТОТ АР Крим авіарейсом з Петербурга до Сімферополя та за 2 дні повернулася до Росії. До України Світлана прилетіла з приватною метою, але законодавство про тимчасово окуповані території не передбачає виключень. Принаймні, до моменту звільнення Криму.
В межах компетенції прикордонники прийняли рішення про непропуск даної громадянки до України та заборону їй в’їзду терміном на 3 роки”- зазначив Олег Слободян

Також речник прикордонної служби додав, що впродовж 2017-18 років прикордонники не пропустили в Україну та заборонили в’їзд 117 артистам і іншим публічним діячам з Росії з причини незаконного в’їзду в окупований Крим.