2 березня у книгарнi “Є” відбулася презентація дитячої книги “Автошка” Володимира Грановського.

“Автошка” – повість-казка, яка складається з восьми розділів. У них розповідається про цікаві пригоди живого автомобільчика Автошки та майстра Василя.

Під час презентації було проведено інтерактив для дітей з Олександрою, помічницею автора, аби познайомити їх зі світом “Автошки”. За ілюстраціями талановитої Ольги Кузнєцової малеча мала вгадати, яку подію з книги зображено. Володимир Грановський жартував, що версії малюків набагато цікавіші, ніж у нього самого. Також  для дітей провели гру, яка домогла їм запам’ятати найголовніші Правила дорожнього руху.

Після самої презентації малеча мала змогу відвідати майстер-клас, який проводила відеоблогер Наталя. Дітям показали, як робити різні варіанти закладинок для книжок. Наприкінці зустрічі усі охочі отримали автограф від автора.

Володимир Грановський – випускник факультету герман-романської філології ЗНУ. Він розповів, що мріяв стати письменником ще з дитинства. Але вирішив написати книгу вже у дорослому віці для власних дітей. Сподівається, шо книгу цікаво читати не лише їм. У майбутньому цілком можливо, з’являться друга і третя частини “Автошки”.

– У мене написана ще одна книжка. Це повість-фентезі, перша частина. Вона називається “iФеї” (аналогія з айфоном). Ці феї живуть поряд з людьми і хочуть знайти своє місце, тож, аби триматися на плаву, вони вирішили вивчати айфони, створивши загін іФей . Зараз для книги я шукаю видавництво, – поділився планами письменник.

Окрім цього, Володимир співпрацює з харківським видавництвом “Пегас”, яке замовило вірші для дітей.

Книгу “Автошка” можна придбати в книгарні “Є” та у відповідному інтернет-магазині () . Також частина книги доступна  для ознайомлення в електронному вигляді на сайті LitNet.

Анастасія Губіна