На сайті Концерну «Міських теплових мереж» для своїх споживачів розмістили повідомлення в якому пояснюють, чому в лютому вони отримали високі платіжки. Без коментаря експертів важко щось коментувати, тому поки просто наводимо відповідь.

У 2020 році в Запоріжжі останній місяць зими був достатньо теплим, у звязку з цим містяни очікували отримати «адекватні» платіжки. Однак суми у квитанціях за лютий дуже розчарували людей, адже вони були вищими за січень.

На сайті зазначають, середня температура зовнішнього повітря у лютому складала +1,9С, а в січні +0,8. У період різкого зниження температури зовнішнього повітря зростає інтенсивність втрати тепла через огороджувальні конструкції будівлі.

Тобто будинок втрачає теплову енергію набагато швидше, ніж у разі, якщо температура зовнішнього повітря стабільна протягом даного періоду. Температура зовнішнього повітря у лютому коливалась від мінімальних значень -8,4С до максимальних +8,6С. А в січні 2020 від -2,4С до +4,8С.

Для підтримки теплового балансу будинку та санітарних норм у приміщеннях виникає необхідність у різкому збільшенні подачі теплової енергії від джерел до житлових будівель.