Власник закладу громадського харчування  і відомий у Запоріжжі діджей Владлен Мокрушин, якого звинуватили в забрудненні Дніпра, прокоментував ситуацію і назвав її провокацією.

Відео, на якому видно, як з каналізаційного бачка стікають фекалії в Дніпро чоловік назвав спланованим. Нагадаємо, автором  відео, яке спричинило обурення запоріжців є місцевий активність Максим Караванський. Він кілька днів тому опублікував справді вражаючі кадри локальної екологічної катастрофи на березі найбільшої в Україні річки з якої вода біжить у кранах мешканців міста і яку, варто зазначити вони п’ють.

Владлен Мокрушин вирішив вивести конфлікт у публічну площину та  записав відео з вибаченням та поясненням.

Подаємо мовою оригіналу дослівно:

Я, Владлен Макрушин, предприниматель, являюсь владельцем кафе Vada resto clab на набережной магистрали по адресу бульвар Шевченко 77. Недавно в сети было опубликовано видео, на котором с наших коммуникаций под кафе лились нечистоты в Днепр.

Приношу свои извинения за то, что так произошло. Но хотел бы сказать следующее, если б люди были нормальные и действительно бы переживали за экологию, они бы пришли сразу к нам и сообщили о течи, а не снимали это на видео.

В процессе устранения этой аварии мы поняли, что это спланированная провокация, так как насос был забит вот этой тряпкой. Затем было снято видео и в течение 15 минут приехала полиция. Попробуйте вызвать полицию через 102, и посмотрите через сколько они к вам приедут. В лучшем случае через пару часов. Абсурдно слушать что мы сливаем нечистоты в Днепр, прямо там, где сидят и отдыхают на летней площадке люди.

Важко сказати, що там трапилося насправді, та констатувати можна точно – контроль суспільства мотивує до дій.