Колишнього депутата Запорізької міської ради від партії “Опозиційний блок” Олександра Тищенка готові судити.
Обвинувальний акт прокуратура вже скерувала до суду.
Процесуальни керівництвом справи Тищенка займалася прокуратура АР Крим та м. Севастополя.
Обвинуваений був заступником голови постійної комісії з питань власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин, 2 червня 2020 року його затримали при отриманні хабара за сприяння у виділенні земельної ділянки на березі Дніпра. Олександра Тищенка звинувачують в отриманні неправомірної вигоди у великих розмірах, вимаганні та зловживанні впливом. 

Санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Деталі розслідування з’явилися на сайті прокуратури АР Крим.
Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний депутат вимагав та отримав від громадянина неправомірну вигоду в розмірі 12 тисяч доларів США за позитивне вирішення питання щодо виділення у власність останньому земельної ділянки на території м. Запоріжжя, а також неправомірну вигоду в розмірі 1 тисячі доларів США за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, з метою вирішення питання із внесення відомостей до Державного земельного кадастру.

Досудове розслідування здійснювалось Територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Мелітополь, що поширює свою діяльність на Автономну Республіку Крим.