Вчора суд виніс вирок для вбивці 11-річної Даші Лук’яненко.

Микола Тарасов отримав 15 років позбавлення волі. Його визнали винним у викраденні та вбивстві дівчинки, що мешкала в селі Іванівка в Одеській області. Спершу чоловік зізнався у скоєному, а в останні дні перед винесенням вироку сказав, що не вбивав дитини й вимагав іншого адвоката.

Злочин молодий чоловік вчинив у червні 2019 року.

Генеральна прокуратура не погодилася з рішенням суду, а тому вже готує апеляційно скаргу, вимагатиме для Миколи Тарасова довічного.

Про це стало відомо з Телеграм каналу Офісу Генерального прокурора.

За підтримання публічного обвинувачення ювенальними прокурорами Одещини Роздільнянським районним судом Одеської області винесено вирок
обвинуваченому у жорстокому вбивстві 11-річної дівчинки, вчиненому на сексуальному підґрунті та з метою приховування інших злочинів. Його визнано винним у викраденні людини, замаху на зґвалтування і умисному вбивстві (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 152, п. п. 2, 9 ч. 2 ст. 115 КК України)  та призначено покарання – 15 років позбавлення волі.

Наразі готується апеляційна скарга на м’якість призначеного покарання. В апеляційній інстанції прокуратура наполягатиме на призначенні йому довічного позбавлення волі.