Скандал, який виник між 1+1 та власниками Ютуб-каналу  «GEEK JOURNAL», набув широкого масштабу. На захист запорізьких влогерів стали політики, публіцисти, блогери, артисти тощо. Всі, як один, заявляють, що це тиск «медіагігантів» на ютуберів. Своєю чергою, представники телеканалу надіслали ЗМІ, які активно висвітлювали подію, заяву, де пояснюють свою позицію.

Ми вирішили опублікувати листа, щоб наші читачі могли ознайомитися з інформацією:

Заява групи 1+1 media щодо захисту авторського контенту в інтернеті

У відповідь на заяву автора YouTube-каналу Geek Journal щодо упередженості Групи 1+1 media у блокуванні інтернет-контенту, інформуємо, що 1+1 media виступає за захист авторського права та боротьбу з незаконним використанням контенту медіахолдингу на усіх майданчиках. Регулярно, за допомогою власної розробки – технологічного сервісу захисту авторських прав SUDUM, – група оперативно виявляє та блокує піратський контент в інтернеті, у тому числі на відеохостингу YouTube. Лише за два останні роки програмою SUDUM було виявлено та заблоковано понад 270 тисяч відео, а із Google видалено більше 110 тисяч посилань на піратський контент, що порушує авторські права.

Використання контенту 1+1 media, як і інших медіагруп, оглядачами чи блогерами в інтернеті, дозволено лише за попередніх домовленостей з правовласниками. Будь-яке копіювання, трансляція чи поширення контенту без такого дозволу є незаконним і розцінюється як піратство. Принцип fair use, на який посилається автор вищезгаданого каналу, не можна застосувати до каналів з монетизацією та, зокрема, до заблокованих відео, оскільки вони містять рекламну інтеграцію.

У той же час, 1+1 media має позитивний досвід співпраці з популярними блогерами та авторами інших YouTube-каналів, коли встановлювалися офіційні домовленості і був отриманий дозвіл на використання відеоконтенту компанії, без подальшого узгодження матеріалів з боку холдингу. У випадку з Geek Journal, компанія не отримувала жодних повідомлень чи запитів щодо використання власного контенту. У тому числі після першої скарги, яка була надіслана восени минулого року.

У свою чергу, Група 1+1 media відкрита до діалогу з авторами каналу Geek Journal та запрошує команду на зустріч з метою ознайомлення з правилами щодо використання авторського контенту на YouTube та обговорення ситуації, що склалася.

Увага! Документ викладено дослівно.

Зауважимо, Тайлер Андерсон (один зі співзасновників «GEEK JOURNAL») стверджує, що відео створені у форматі «fair use», відповідно, авторські права не порушені.

Нагадаємо, нещодавно вийшло відео в якому Тайлер розповідає, що 28 січня можуть закрити їх Ютуб-канал з Юліаною. Причина – три страйки від працівників 1+1. Олексій думає, що це своєрідна помста за останній ролик – «Велична історія скочування на прикладі 1+1».

Фото: Google.com