Молодий чоловік протягом тривалого часу повідомляв про «замінування» торгових центрів, навчальних закладів, пальців культур, держустанов, приватних домоволодінь тощо. Для цього використовував різноманітну комп’ютерну техніку та поштові сервіси.

Як повідомляється на сайті Нацполіції Запорізької області, співробітникам СБУ спільно з кіберполіцією вдалося встановити, що в систематичних «псевдомінуваннях» винен 18-річний хлопець. Він дезінформував правоохоронців не тільки по Україні, але і за кордоном.

Для цього використовував засоби для забезпечення анонімності під час підключення до Інтернету, а також поштові сервіси. Загалом використано понад 35 скринь.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного, правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та телефони, які використовувалися під час викликів на «псевдомінування».

Чоловіку оголошено про підозру за ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) ККУ. Фігуранту загрожує до 8 років позбавлення волі.

Фото – ілюстрація