Вчора ввечері пройшов перший конкурсний день Євробачення 2017. У столичному МВЦ 18 учасників змагались за 10 путівок до фіналу. Слідкувати за цим дійством довелося зі львівської фан-зони, облаштованої в центрі міста спеціально до пісенного конкурсу.

Біля великого екрана на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. Крушельницької зібралось близько 500-700 людей, щоб долучитися до шоу під назвою Євробачення 2017.

Перший півфінал Євробачення: репортаж з львівської фан-зони

Вчора ввечері пройшов перший конкурсний день #Євробачення2017 ??. У столичному МВЦ 18 учасників змагались за 10 путівок до фіналу. Слідкував за цим дійством у львівській фан-зоні наш журналісту Vitaliy Ocheret. Трохи його суб'єктивних вражень від перших виступів конкурсантів у репортажі ??http://regionnews.net/ua/10/05/2017/11:32:26

Опубліковано RegionNews.net.uа – незалежне інформаційне агентство України Середа, 10 травня 2017 р.

 

Трохи суб’єктивних вражень від виступів конкурсантів у першому півфіналі:

Відкривав Євробачення 2017 MONATIK з піснею «Spinning» — англомовна версія синглу «Кружит». Зазвучало по-новому, класно! А далі почалась конкурсна програма:

Швеція. Робін Бенгтссон — «I can’t Go On»: копія на Монатіка?

Грузія. Тамара Гачечиладзе — «Keep The Faith»: непогано, але не було номера та шоу, як полюбляють казати судді та критики.

Австралія. Ісайя Фаербрейс — «don’t Come Easy»: гарний вокал та смішні брови у Ісайя. Гарний візуальний супровід, проте пісня не запам’ятовується.

Албанія. Ліндіта — «World»: вона вокально місцями лажала! В Україні на нац.відборах такого не зустрінеш. Але, між тим, треба відзначити моцний приспів пісні «World» та шикарне аранжування з беками загалом.

Бельгія. Бланш — «City Lights»: учасниця — вокальна копія Лани Денль Рей, більше нічого сказати.

Чорногорія. Славко Калезич — «Space»: і сміх і гріх (про образ). Пісня типова, не запам’ятовується.

Фінляндія. Норма Джон — «Blackbird»: ні про що.

Азербайджан. Діана Гаджиєва — «Skeletons»: дум хоп? загалом непогано, проте знову типово-євробаченівська пісня + кінь, звісно.

Португалія. Сальвадор Зібрав — «Amar Pelos Dois»: оце було схоже на щось справжнє. Хлопець виконував свою пісню дуже чуйно, чуттєво, переживаючи. Крім того, «Amar Pelos Dois» звучала рідною мовою співака, що досить важливо. Ця пісня стала би прекрасним саундтреком до якось діснеївського мультика.

Греція. Демі — «This is Love»: це була найбільш типово-євробаченівська пісня, тупе тут-туц, ну серйозно? У вас в країні не було нічого більш цікавого та оригінально, ніж постійно повторювана фраза «це любов».

А далі все було в тому ж дусі: Польща (Кася Мось — «Ліхтарик»), Молдова (Sunstroke Project — «Hey Mamma»), Ісландія (Звалу — «Paper»), Чехія (Мартіна Барта) — «My Turn», Кіпр (Ховиг — «Gravity»), Вірменія (Арцвік — «Fly With Me»), Словенія (Омар Набер — «On My Way»), Латвія (Triana Park — «Line») — всі на одне обличчя.

MONATIK і JAMALA, на мою думку, виступили на голову (а то й на дві) сильніше за усіх учасників. Це стосується й пісень, й подачі, й енергетики:

За підсумками оцінок журі та результатів голосування до фіналу пройшли представники Молдови, Азербайджану, Греції, Швеції, Португалії, Польщі, Вірменії, Австралії, Кіпру та Бельгії. Тепер очікуємо другого півфіналу, який пройде вже завтра. А ще більше чекаємо фіналу, де наші хлопці точно дадуть жару.

Віталій Очерет, зі Львова