Обшуки на підприємстві здійснюються в рамках розслідування кримінального провадження про підготовку до диверсії. Таку інформацію “Українській правді” підтвердила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

Обшуки на”Мотор Січі” в Запоріжжі пов’язані з продажем акцій компанії іноземцям.

“О 7-00 прийшли на прохідну люди в масках з приписом суду про обшуки в рамках справи про підготовку до диверсії. Був конфлікт зі співробітниками охорони. Зараз проходять обшуки в кабінетах керівництва. Інформацію та комп’ютери не вилучають”, – повідомив глава наглядової ради “Мотор Січ” Анатолій Малиш.

Він підтвердив інформацію про те, що обшуки пов’язані з клопотанням СБУ про накладення арешту на акції компанії “Мотор Січ”, яке в 2017 року задовольнив Шевченківський районний суд з метою забезпечення державних інтересів.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України прибули сьогодні, 23 квітня, уранці на підприємство “Мотор Січ” нардепа В’ячеслава Богуслаєва для проведення слідчих дій. Підприємству закидають підготовку до диверсії через продаж контрольного пакету акцій іноземним компаніям, афілійованим із китайською фірмою Beijing Skyrizon. Спецслужба розслідує справу за ч.1 ст.14 (Готування до злочину), ст.113 (Диверсія) КК України.

Тим часом «Українська біржа» та «Фондова біржа ПФТС» вже оголосили про припинення торгівлі акціями компанії «Мотор Січ».