27 травня запоріжці  зібралися на 12-й щорічний фестиваль Велодень. Участь у велофестивалі брали більше 5 тисяч мешканців Запоріжжя та інших міст. Збір учасників традиційно відбувся на площі Запорізькій о 10 ранку. 

Перед заїздом учасники відпочивають та проводять останні приготування.

Цього року кожен велолюбитель намагається здивувати своїм зовнішнім виглядом. Зірками фестивалю стали В’язень з номером 245, Індійський вождь та собака  на ім’я Радість.

Три роки беру участь у Велодні, а з собакою вперше – розповідає хазяйка Радості.

Своїми думками поділилася й учасниця з Нікополя Катерина:

– Ми вже третій рік поспіль беремо участь у фестивалі. Перший раз нас було п’ятеро, потім вісім, а сьогодні нас більше 30.

На Велодень Катерина приїхала разом із сім’єю. Свою любов до велосипедного спорту вона підкреслила цікавими аксесуарами.

О 10 годині учасники розпочали свій заїзд. Вони рухалися у супроводі декількох поліцейський патрульних машин. Велосипедисти розділилися на колони і повинні були рухатися зі швидкістю, яка не перевищувала 15 км/год.

Учасники фестивалю рухалися за маршрутом проспект Соборний – Дубовий гай – Набережна магістраль – парк Трудової слави. У парку на велюлюбителів чекали різноманітні розваги: конкурс костюмів та велосипедів, велоквест, триборство, фотозона, майстер-клас з правил дорожнього руху та надання першої медичної допомоги для велосипедистів, велогонка тощо.

Також ведучі свята провели традиційний флешмоб з підняттям велосипедів над головою, а у палатці неподалік сцени безкоштовно роздавали воду.

 

Олександра Старцева