Офіційний представник міста-побратима Магдебург був враженим дозволом знищити парк Яланського.

На Еко форум до Запоріжжя з’їхалося декілька делегацій з різних міст України та європейських країн. Протягом дня їм доводилося слухати ту програму, яку підготувала для них міська влада, а по вечорах та у вільний від форуму час – гуляли місто та пробували оцінити, що зі сказаного на заході відповідає дійсності. Частим гостем та хорошим комунікатором для Запоріжжя став офіційний представник з міста Магдебург – земля Саксонія Ангальт Сорен Хербс. Варто зазначити Запоріжжя та Магдебург є містами побратимами, а це значить, що вони дуже схожі. Як і наше місто, Магдебург є промисловим центром, а тому пан Сорен старається привезти нам якісь нові рішення, пропозиції та приклади успіху.

До речі, на форумі власне відсвяткували 10 – ту річницю  дружби між містами-побратимами. Делегація з Магдебурга на честь свята привезла до Запоріжжя знамениті Магдебурзькі півкулі місцевого фізика Отто фон Геріке. Запоріжцям показали екперимент 500-річної давності з півкулями, який бачили у всіх європейських країнах.

Активіт Павло Панасенко, користуючись нагодою запросив пана Сорена до парку Яланського, за життя якого запоріжці боролися усю весну. Останнє вішення судді Ю. Калашник дозволило знищувати дерева та розбудовувати територію торгово-розважальним центром. Тим часом активісти не поспішають звертати наметове містечко, яке встановили для чергування на час вирішення усі конфліктних ситуацій. За словами Павла Панасенка, іноземний гість був глибоко враженим і висловив підтримку активістам.

Вчера стартовал Эко Форум, где присутствовал много представителей из ЕС. Один из них представитель партии Зелёных Германии, Европейского комитета регионов Сорен Хербс, посетил палаточный городок в парке Яланского и был шокирован тем, как обошлась с деревьями! Ещё больше был впечатлен планами заводомэрии дать разрешение на уничтожение парка в самом центре города.
Не смотря на то, что разговаривали мы на не родном для нас обоих английском языке, понимание возникло с первых предложений. It’s crazy! Звучало постоянно.
Став защитником парка за считанные минуты, Сорен Хербс с удовольствием принял символ защитников парка – значок ‘ВРЯТУЙ ПАРК ЯЛАНСЬКОГО’, с которым и поехал на встречу с мэром Буряком, обещав обстоятельно обсудить тему парка.
У меня остаётся один вопрос: когда наконец дойдёт бизнесменам и представителям власти, что парки, деревья, зелёные зоны – это все про человека прежде всего!- пише Павло Панасенко. 

Після цього, запекла боротьба між чиновниками Запоріжжя та активістами, стане відомою європейцям. Сорен Хербс рішуче начепив значок захисника парку.