19 січня виповнюється 10 років з дня підписання газових угод між Тимошенко та Путіним. Підписання вкрай невигідного документу призвело до катастрофічних наслідків, які український народ відчуває дуже гостро.

Напередодні річниці підписання угод, у Парламенті зареєстрували постанову, в якій вимагають офіційно визнати збитки України від цих домовленостей на рівні двох трильйонів гривень. А саму Юлію Тимошенко – притягнути до відповідальності.

Автор проекту – нардеп від БПП Сергій Каплін хоче ініціювати аудит втрат України від цих контрактів. Відповідні звернення він вже направив до Генпрокуратури і НАБУ.

– Підписанням кабальних газових угод, уряд профінансував армію Росії.

Економіка втратила близько 2 трильйонів гривень, зруйновано цілі галузі, почався відтік трудового капіталу за кордон, Україна втратила енергетичний суверенітет.

Це результат роботи «опускальщиків» тарифів в 2 рази, – заявив нардеп.

Автор документу наголосив, що винні за розкрадання держави мають понести відповідальність.

– Ми будемо звертатися до національного антикорупційного бюро, до ГПУ, до національних і міжнародних судів. З тим, щоби вперше за всю історію України людина, яка від імені України підписала зобов’язуючий документ з іншою державою, і після цього фактично була знищена національна економіка, була притягнута до кримінальної відповідальності.

Політики в Україні мають знати: за все треба відповідати. Так само, як треба відповідати, коли сідаєш п’яним за кермо, коли крадеш мобільний телефон, крадеш автомобіль, коли крадеш кусок хліба. Політики так само мають відповідати за те, що обікрали державу і знищили нашу енергетичну незалежність, – підсумував народний обранець

Сергій Каплін наголосив, що наразі команда БПП готова працювати над наслідками від кабальних газових угод Тимошенко-Путіна.

– Наша ж команда готова реально побороти газовий геноцид над простими людьми, реально розбудувати модель яка дозволить підвищити пенсії та зарплати, знизити ціну на газ до собівартості, тобто в 4 рази! – заявив автор постанови.