Після завершення ремонтних робіт на мостовому переході Дніпровської ГЕС рух важкого транспорту через греблю буде заборонено.

Про це сьогодні під час візиту до Запоріжжя заявив генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота, пише Укрінформу.

«До 10 вересня будемо мати завершене технічне обстеження і коли будемо здавати міст, будемо мати рішення інститутів щодо обмеження руху важкого транспорту через мостовий перехід. Ми забезпечимо рух легкового транспорту, соціального транспорту. Але ми точно заборонимо пересування важкого транспорту. Вони цей міст “добивають”. Ми говорили з мером, що нехай усі перевізники налаштовуються, що цей міст будуть об’їжджати», – сказав Сирота.

Він зазначив, що ремонт автодорожнього покриття на греблі йде згідно з графіком. Технологічні роботи планують виконати до 1 жовтня, а здати об’єкт в експлуатацію – 15 жовтня.

Як раніше повідомлялося, роботи розпочалися в середині серпня. На час ремонту на греблі рух транспорту здійснюється по двох смугах, інші дві – закриті на ремонт. Зранку і ввечері на ДніпроГЕС патрульні організовують реверс для того, аби уникнути заторів.