Представники політичної партії “Демократична сокира” та громадського руху “Справа громад” влаштували перед входом до палацу спорту з “Юність” в Запоріжжі акцію протесту.  Зараз тут знаходиться десятки молодих людей з плакатами, повідомляє журналіст “Регіонньюз” з місця події.

З фразами “Олежка – чий Крим?”, ” Вовчиця – не вівці”, “Олежка, хто агресор на Донбасі?”, “Малорос репаний” та інші, люди зустрічають популярного артиста Олега Винника.

“Вовк до нас не вийшов, зрештою, ми на це й не сподівалися. Естафету нам передали з Сум, трохи більше тижня тому там був подібних захід, ми у свою чергу передаємо далі в ті міста, куди з концертами планує їхати Винник. Вважаємо, що він повинен вибачитися перед українцями за свої слова про Майдан, вибачитися перед загиблими в Криму та в АТО” – зазначив Олександр Лебідь.

Сьогодні в “Юності”  заплановано його  концерт.

Нагадаємо, 27 вересня цього року український співак Олег Винник потрапив у скандал: співак знявся у російському пропагандистському кліпі. Артист взяв участь у проекті #ВсемМир з російськими зірками, які підтримали політику Кремля щодо України і анексію Криму, зокрема, співачкою Валерією, Денисом Клявером і актрисою Нонною Гришаєвою, яка незаконно відвідувала окупований Крим.

Тоді ж Винник потрапив до бази «Миротворця» через участь у російському флешмобі. Центр «Миротворець» попросив правоохоронні органи «розглядати дану публікацію на сайті як заяву про вчинення цим громадянином усвідомлених дій проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, а також інших правопорушень».

Пізніше співак повідомив, що його підставили і на час зйомки ролика він і гадки не мав хто з російських зірок теж знімається. Запевнив, якби знав, то відмовився б. На запитання журналістів чий Крим, з необачності відповів, що питання нелогічне, бо за нього не помер жоден солдат. Коли в ЗМІ підняли шум з цього приводу, Винник вибачився і сказав, що не знав історії окупації Криму. Також додав, що він українець і Крим його, в тому числі. Таким чином чіткої відповіді, яка б влаштувала суспільство не прозвучало. Тож молоді люди в різних містах України планують приходити на концерти з плакатами та вимагати чіткої відповіді і вибачень, якщо допустив помилку.

Читайте по темі: Активісти розклеїли карикатури з Винником, який сьогодні планує відіграти в Запоріжжі концерт