На Запоріжжі судитимуть співробітника компанії “Запоріжгаз” за вимагання хабара у розмірі 10 тисяч гривень. Службовець за цю суму обіцяв не “ставити палки в колеса”, тобто не перешкоджати газифікації садового будинку.

На даний час  справу розслідували і направили до суду обвинувальний акт. За вчинення злочину чоловіку загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Про майбутній розгляд справи у сіді повідомляється на сайті обласної прокуратури.

Службова особа Бердянського відділення Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Запоріжгаз», використовуючи своє службове становище, з метою отримання для себе неправомірної вигоди, висунув вимогу до Т. передати йому неправомірну грошову винагороду у розмірі 10000 гривень за швидке та безперешкодне вирішення питання з організації та проведення монтажно-будівельних робіт з газифікації садового будинку у селі Азовське об’єднаної територіальної громади м. Бердянськ Запорізької області, та підготовки і видачі відповідної дозвільної, та технічної документації. Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні закінчено, обвинувальний акт направлено для розгляду до Бердянського міськрайонного суду.