17 січна на площі Фестивальній, у центрі Запоріжжя, волонтери планують допомогти безхатькам та іншим, кому потрібна їх допомога у теплих речах та їжі.

Волонтери планують підготувати приблизно 300 порцій обіду і теплі речі. Для цього зараз організатори проводять набір активістів, які хочуть взяти участь у такій події.
Зареєструватися можна за посиланням .

Проєкт потребує допомоги від звичайних людей у роздачі теплих речей, листівок, їжі та допомозі кухарям у приготуванні обіду.
За інформацією організаторів, їжа буде приготовлена на польовій кухні, для людей будуть працювати психологи та розгорнений великий намет для обіду.

Мета даного заходу: кооперація громадських організацій м. Запоріжжя задля об’єднання навколо соціальної проблеми з метою її вирішення. Також підтримку та задоволення базових потреб безхатченків м. Запоріжжя. Основними з організаторів і спонсорів події виступають «Благодійний фонд Каріатас Запоріжжя» та «Українська Волонтерська Служба».
Але як запевняють організатори, основну працю зроблять саме волонтери, які прийдуть допомогти в організації та підготовці акції.

Також є підтвердження від координатора волонтерів Анни Андреєвської про відсутність «політичних спонсорів» заходу. Вона розповіла чому вирішила брати участь в акції. Та чому залучає інших. «Цей проєкт – це рука допомоги людям, які точно мають потребу у цьому…

Зараз на вулиці холодно, і поки ми гріємось у квартирах з опаленням, ці люди живуть на вулиці. Для нас ці теплі речі можуть бути непотрібними, а їм – необхідними!» – координатор волонтерів проєкту «Громадський обід для тих, хто цього потребує» Ганна Андреєвська.

На передодні 17-го січня по місту будуть розповсюджувати листівки з інформацією про благодійну акцію, перш за все інформація буде спрямована на безхатченків.

Олександр Манін