Волонтери, які організовували збір коштів для дівчини сироти, просять допомогти вгамувати запоріжців, які продовжують надсилати кошти.

Справа була ще взимку 2018 року, в Мелітополі. Молоду дівчину Олену Чморову, яка не має нікого з рідних вигнали із лікарні, мовляв: “Народжуй, де хочеш!”. На вулиці було -15, а бідолашна жінка не мала де знайти затишок, щоб привести у світ нове життя. Батько малюка відмовився від обов’язків, які тільки дізнався про вагітність.

У селі Терпіння, Мелітопольського району в Олени була стара хата, втім вона абсолютно непридатна для життя. Після того, як жінку не прийняли в лікарні, вона пішки подалася до села, йшла 5 годин і отримала переохолодження і як наслідок – запалення нирок. Це вже був 8 місяць вагітності.

Тоді про ситуацію дізналися волонтери, зокрема керівниця Благодійної організації “Добродар” Марина Чабан взялася допомагати вагітній жінці. Вона змогла переконати лікарів, щоб дівчину госпіталізували до Центральної районної лікарні і взялися за її лікування. Тоді волонтери організували збір котів, щоб допомогти Олені з медикаментами, їжею та підготовкою до пологів. Небайдужих тоді виявилося достатньо і все благополучно вирішилося. Збір коштів закрили. Втім, інформацію про складні життєві умови дуже вразили читачів і вони активно поширювали публікації та прохоння допомогти фінансово. Більше того, поширюють до сьогоднішнього дня, а небайдужі люди продовжують надсилати кошти, не дивлячись на дату публікацій.

“Потрібно повідомити людей, що збір коштів по цій справі давно закінчився. Ми звітуємо про надходження і витрату коштів по кожному питанні,  зараз маємо багато мороки, бо ж щоразу коли гроші надходять на лікування Олени, ми мусимо знайти людину і з’ясувати як переслати гроші назад, або як розпорядитися ними. Без дозволу людини, яка надіслала кошти саме Олені, ми не можемо спрямувати їх на інші проблеми. Допоможіть з поширенням інформації, нехай вже не поширюють старі статті і не надсилають грошей на справу, яку ми давно закрили” – просить волонтерка Марина Чабан.

Де сьогодні Олена Чморова журналістам не відомо, втім, якби їй і надалі була потрібна допомога, волонтери б повідомили.

Читайте також: У ЗАПОРІЖЖІ ВИРУБУЮТЬ ЧЕРГОВИЙ ПАРК – ВІДЕО