Сьогодні на сесії Запорізької міської ради, міський голова Володимир Буряк виступив із заявою, де сказав про майбутні вибори, складну ситуацію з тиском центральної влади та непосильні ніші.

Зокрема, Володимир Буряк повідомив, що продовжить свою політичну кар’єру , саме зараз мабуть і формує свою команду, з якою планує піти на вибори. В контексті цього закликав депутатів міської ради об’єднуватися. У ЗМІ одразу почали приміряти хто долучиться до команди Буряка, припускають що ті депутати, які їздили з мером боронити аеропорт. Власне, найважливішою місією для себе, як можна зрозуміти із заяви мера, є боротьба за аеропорт, будівництво терміналу якого зараз заблоковане.

Шановні депутати! Ще один важливий посил до вас сьогодні. Він винесений з уроків останньої ситуації, яка виникла:

1. Закликаю представників депутатського корпусу, незалежно від політичної приналежності і поглядів, до подальшої координації дій з міською виконавчою владою.

Якщо буде створене відповідне міжфракційне об’єднання, я щиро буду вітати і підтримувати його роботу.

2. Не відкидаючи право на політичні симпатії, антипатії і погляди, пропоную роботу об’єднання націлити на захист інтересів нашого міста і нейтралізацію викликів, які перед ним стоять.

3. Хочу публічно заявити, що це об’єднання стане наріжним каменем в основі руху, який я поведу на вибори до міської ради.

Міський голова заявив, що обшуки в аеропорту пов’язані з політичним та економічним інтересом у вищих кругах. Також він повідомив, що місто сьогодні потерпає від тиску Центру, кошти, в розмірі 1 мільярда місцевий бюджет недоотримав, а вимоги дуже високі і їх виконати дуже складно. Це він озвучив у контексті тарифів на комунальні послуги.

Ми, розуміючи всю гостроту проблеми, взяли на себе виконання політичних кроків уряду по 25-відсотковому зниженню оплати за опалення та гарячу воду для населення за грудень. Але не все нам під силу.

Ми тягнемо на собі соціальну і гуманітарну сфери, застарілу інфраструктуру та фактично весь спектр питань життєдіяльності, вишукуючи дефіцитні фінансові кошти.

Мер міста також підтвердив спостереження містян стосовно заяв навколо будівництва запорізьких мостів, – спекуляції продовжуються, каже Володимир Буряк.

Вони продовжують бути темою політичних спекуляцій. У перегонах за рейтингами Центр забрав це питання собі, але обіцяний тендер на будівництво поки зірвано.

Сьогодні депутати міської ради планують підписати звернення про неможливість передачі аеропорту в концесію.

Читайте також: ЗАКОНОПРОЄКТ ДЛЯ ЗМІ: КОНТРОЛЬ ДЕРЖАВИ ТА ЖОДНОГО ПУНКТУ, ЯКИЙ ВИРІШИТЬ РЕАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ – АДВОКАТ

  МІСЬКА РАДА ЗАПОРІЖЖЯ ЗВІЛЬНИЛА ЗАСТУПНИКА МІСЬКОГО ГОЛОВИ Й ПІДТРИМАЛА ПРИЗНАЧЕННЯ НОВОГО