Народний депутат України Олександр Пономарьов виділив чверть мільйона гривень для захисту медичного персоналу від коронавірусу.

Відсьогодні в Запоріжжі та області почав діяти посилений режим карантину. Міська та обласна влада розробила ряд заборон для фізичних та юридичних осіб, щоб запобігти поширенню коронавірусу на території області. І хоча на Запоріжжі на разі не зафіксовано жодного випадку зараження, ситуація у світі загалом дуже серйозна, тож запобіжні заходи варто застосовувати якомога швидше.

Першим етапом було оголошення карантину, наступним повинна бути ґрунтовна підготовка медичних закладів та їх переформатування. На разі у медичних закладах відсутні необхідні засоби захисту навіть для медичного персоналу. Світовий досвід показує, працювати з хворими медичні працівники мають у спеціальних хімзахисних костюмах, яких на разі немає.

Народний депутат по 78 ОВО Олександр Пономарьов своїм прикладом показав, що не варто чекати поки влада проведе всі необхідні процедури для закупки масок, костюмів та щитків. Діяти потрібно зараз, бо вже завтра може бути пізно. Нардеп виділив 250 тисяч гривень з власних коштів та закликав бізнес регіону долучитися до ініціативи. Кошти спрямують на закупку засобів захисту для медичного персоналу Бердянська та районів, які входять до 78 округу: Андріївський, Більмацький, Розівський та Чернігівський.

Про ініціативу нардепа повідомили на сторінці Громадської приймальні народного депутата України Олександра Пономарьова.

Ситуація з відсутністю костюмів всюди однакова, раніше ми повідомляє про таку ж проблему в Запорізькій обласній інфекційній лікарні. Для захисту медиків 100 костюмів закупили акивісти, ще необхідно 1400 хімзахисних костюмів для цієї лікарні.