Епідемія коронавірусу в Україні тільки набирає обертів, у МОЗ повідомили, що прогнозують кількість заражених українців близько 1 мільйона уже найближчим часом. Не всі дотримують умов карантину та не все влада хоче та може контролювати.

У з’явзку з цим міська рада Запоріжжя нагадує мешканцям про необхідність дотримання загальнодержавних правил та відпловідальність, яку доведеться нести у разі нехтування ними.

Як повідомляє управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на час дії карантину визначені зміни в роботі громадського транспорту. Зокрема перевезення пасажирів у кількості, яка одночасно не перевищує 50% наявних місць для сидіння, передбачена за умови перебування людей у засобах індивідуального захисту, а також дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів.

Штраф за порушення зазначених норм – 17 тис. грн.

Запоріжців закликають при користуванні громадським транспортом обов’язково використовувати засоби індивідуального захисту.

Вчора в уряді повідомили про застосування більш жорстких правил карантину, щоб запобігти поширенню COVID-19. Більшість з того, що було вказано в документі вже діє, але будуть також додаткові обмеження.

Про це ми писали вчора.