Аналіз рішень суду стосовно проктоколів поліції, які були складеними за статтею №44-3 Кодексу про адміністративні порушення – “Порушення правил щодо карантину людей” аналізували у Запорізькому центрі розслідувань. 

Сьогодні в судовому реєстрі по Запорізькій області є дані вже по 30 протоколах, складеними за статтею №44-3 Кодексу про адміністративні порушення – “Порушення правил щодо карантину людей”. Але жоден з них не «встояв» в суді – судді не визнають протоколи від Нацполіціі досить опрацьованими, щоб на їх підставі присудити штраф в 17 тисяч гривень. З 30 зараз 14 відправлено «на доопрацювання», а 16 – закрито в зв’язку з відсутністю складу правопорушення.

Типовий привід для відмови – протокол склали на продавця в магазині або кіоску, а не на його господаря – підприємця або директора фірми. Також суди постійно звертають увагу, що в протоколах не вказано, як саме дії чергового порушника суперечили тим чи іншим заборонам.

При цьому, за даними Нацполіціі, Запорізька область входить в топ-5 порушників по Україні. Тут вже складено 359 протоколів про порушення карантинного режиму, за даними за минулий тиждень