У Києві торгово-розважальні центри готуються до відкриття і звітують про вжиті заходи, які мають посили безпеку відвідувачів.  Щоб захистити своїх клієнттів від COVID-19, а сам заклад від скарг, адміністрації ТРЦ вдалися до особливого підходу – встановлення обладнання з технологічним безконтактним температурним контролем із функцією металодетектора, який також зможе визначати наявність на обличчі маски та системи аерозольного знезараження одягу та взуття.

Так,ТРЦ Lavina Mall зокрема повідомив, що на входах до будівлі розміщено системи аерозольного знезараження одягу та взуття, встановлено безконтактні диспенсери з антисептиком. У ТРЦ також поміняли входи/виходи, щоб уникнути скупчення людей. У приміщеннях будуть нанесені наклейки на відстані 1,5 м для контролю дистанції, пише Інтерфакс-Україна. 

У свою чергу в ТРЦ Ocean Plaza входи обладнано технологічним безконтактним температурним контролем із функцією металодетектора, який також зможе визначати наявність на обличчі маски.

Там обіцяють, що служба клінінгу працюватиме в посиленому режимі, туалети будуть обладнані індивідуальними засобами для дезінфекції.

ТРЦ “Проспект” планує проводити безконтактну перевірку температури відвідувачів за допомогою термографічної камери. У разі підвищення від норми камера одразу фіксує і подає звуковий сигнал.

Крім санітайзерів для дезінфекції рук, у ТРЦ Gulliver планується встановити вендингові апарати з продажу захисних масок. Температурний скринінг проводиться також на в’їздах до паркінгу.

Крім того, вводиться погодинна дезінфекція контактних поверхонь, дверних ручок, поручнів у ліфтах. Крім того, у ліфтах діє обмеження на три-п’ять осіб.