На одному з найбільших курортів Запорізької області в самісінькому центрі Бердянська продовжує працювати кафе, яке напередодні відключили від водопостачання через проблеми з документами. Туалету в закладі також немає.

Про ситуацію пишуть місцеві мешканці у соціальних мережах, а також бердянські медіа.

Бердянське кафе «Качелі» стало відомим на всю Україну після торішнього випуску програми «Ревізор», коли з’ясувалося, що в закладі немає туалету, а на кухні панує антисанітарія. Тепер, коли в країні повсюдно підвищуються санітарні вимоги через епідемію коронавірусу, кафе відновило роботу навіть незважаючи на відсутність водопроводу.

Варто відзначити, що контролює подібні порушення Держпродспоживслужба, яка підпорядковується обласному центру. У цьому контексті не можна не сказати про власника скандального кафе, який на парламентських виборах рік тому був одним з найближчих соратників новоспеченого губернатора Віталія Боговіна.

Очевидно, що робота громадського закладу та нехтування санітарними нормами рано чи пізно може закінчитися проблемами зі здоров’ям у відвідувачів. На жаль, безперервний заробіток для власників закладу та їх ймовірних покровителів у Запоріжжі напевно є важливішим за безпеку для людей.