У мережі поширюють інформацію про рух клони автозаків без номерних знаків до російського-білоруського кордону. Очевидці зняли на відео, все, що вдалося побачити та зрозуміти.

На дорозі “Санкт-Петербург – Псков” у бік Білорусі побачили колону з 30-40 автозаків, на якій можуть їхати не менше 600 “росгвардійців”, повідомляють одразу в декількох каналах –  Conflict Intelligence Team, Telegram-канал “Фонтанки” і “Медузка”.

“Інформація про перекидання особового складу Росгвардії у напрямку Білорусі, схоже, підтверджується. Колону автозаків без маркувань і номерів… помітив читач “Фонтанки” на тій же дорозі “Санкт-Петербург – Псков”. За його словами, у цілому назустріч йому проїхало близько 30-40 вантажівок і кілька військових позашляховиків. Штатна місткість одного “автозаку” – близько 20 осіб. Таким чином, тільки з Петербурга може їхати не менше 600 бійців (для порівняння, загальна чисельність всього білоруського ОМОНу – 1500 осіб)”, – сказано у повідомленні.

“Медуза” повідомляє, що іншу колону, яка рухалася у напрямку до Білорусі з боку Москви, помітили їх читачі.

Також повідомляється, що у автомобілях колони, яка рухається зі сторони Москви, їдуть люди у чорній формі без розпізнавальних знаків. Місце зйомки вказує на те, що вони їдуть у 83 кілометрах від кордону з Білоруссю.