Олегу Комаренку, який був звільнений з посади керівника КП “Центральний парк культури та відпочинку “Дубовий гай” у березні, за власним бажанням сьогодні обиратимуть міру запобіжного заходу. Прокуратура проситиме для Комаренка цілобового домашнього арешту, найперше, щоб була змога провести розслідування без його втручань.  Хоча, за декілька місяців він вже міг встигнути замести сліди, принаймні про це говорили колишні підлеглі підозрюваного, один з них навіть скаржився на тиск та примус до підпису необхідних документів.

Не зважаючи на карантинні перешкоди, екпертизи, які  були необхідними для з’ясування причин трагедії провели. Вони показали факт недбалості керівника КП та його заступника під час виконанняп обов’язків, що призвело до смерті 8-річної Анна Ждан.

Нагадаємо, дівчинка отримала смертельні травми в центральному парку Запоріжжя 8 березня, на неї впала дерев’яна брила, яка була не прикріпленою. В лікарні дитина померла, а її батьки взялися розслідувати та домагатися справедливого покарання.

Одразу після  трагедії, вночі, Олег Комаренко звелів розвісити таблички з попередженням, що скульптури небезпечні й лазити по них не можна. У такий спосіб він, ймовірно пробував відвести від себе провину. Але уважні запоріжці помітили, що таблички абсолютно нові на свіжі, а далі порівнили з фото зробленими за кілька днів до біди, брехня Комаренка була відкритою.  Правоохоронці вручили підозру заступнику КП, а міський голова гордо заявив про розслідування та звільнення Комаренка, пізніше з’ясувалося – за власним бажанням, хоч навіть те саме розслідування мерії показало неналежне виконання ним своїх обов’язків.

Для батьків дитини та небайдужих запоріжців покарання винних стало справою честі. Адвокати сім’ї Ждан повідомиили про місце та час засідання, на якому обиратимуть міру запобіжного заходу.

Воно відбудеться в Орджонікідзевському районному суді, сьогодні – 21 серпня о 14:30.