На сьомому місяці карантину, в той час як влада на всіх рівнях звітує про мільйони витрачених коштів на боротьбу з COVID-19 в Запоріжжі та області медики досі залишаються без належного індивідуального захисту.

Засобів захисту не достатньо у Міській лікарні №2 ЗМР та Пологовому будинку №4 ЗМР. Така ж ситуація з КНП “Оріхівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування”.

22 вересня, на засіданні комісії ТЕБ НС в Запорізькій області прийнято рішення вжити термінових невідкладних заходів, щоб проблему вирішити.

З протоколу засідання.

Ймовірно готуючись до можливого погіршення епідемісної ситуації в області комісія також вимагає забезпечити не менш ніж 80% ліжок у всіх лікарнях області киснем.

Тим часом у Запоріжжі та області епідемічна ситуація погіршується, деякі населені пункти потрапили до жовтої та помаранчевої зон. За минулу добу в області зареєстровано 139 нових випадків захворювання на COVID-19. Останнім часом значно збільшилась кількість інфікованих з невідомим місцем інфікування, що свідчить про активізацію розповсюдження інфекції – вважають в обласному лабораторному центрі.