Біда трапилася в одній із стоматологій Києва, там померла 48-річна пацієнтка.

У жінки з’явилася сильна алергічна реакція після знеболювального уколу, їй раптово стало погано. Намагання стоматолога врятувати пацієнтку були невдалими, він робив непрямий масаж серця, але це не допомогло. Пацієнтка померла прямо в кабінеті лікаря. Йому вже вручили підозру.

Про це розказали в Обласній прокуратурі Києва.

В ході досудового розслідування встановлено, що стоматолог, здійснюючи стоматологічні процедури, вколов 48-річній пацієнтці знеболюючий лікарський засіб, після чого в останньої почалися прояви алергічної реакції на препарат, і як наслідок вона втратила свідомість.

Усвідомивши дану обставину, стоматолог почав робити пацієнтці непрямий масаж серця та штучне дихання. Водночас, на противагу існуючим протоколам, лікар не зробив пацієнтці ін’єкцію адреналіну.

Висновками експертизи встановлено наявність дефекту у вигляді бездіяльності лікаря в наданні медичної допомоги пацієнтці, а саме непроведенні їй необхідного об’єму заходів, спрямованих на відновлення гострих порушень функції кровообігу і дихання, у першу чергу – медикаментозних, що має причинно-наслідковий зв’язок із настанням смерті потерпілої.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від виконання лікарської діяльності.