12-річного Володю Рукавішнікова підпалили однолітки заради лайків, з дозволу постраждалого. Подібні «витівки» коштували хлопцю здоров’я, його з 30% опіками поверхні шкіри доставили до реанімації. На сьогодні він почуває себе вже краще, попереду кілька операцій. Лишилося питання – хто ж винен у цій ситуації?

Журналісти передачі «Стосується кожного» намагалися з’ясувати всі обставини тієї жахливої події. В студії мати школяра заперечувала свою вину й наполягала на тому, що Володя втік з дому після того, як вона заборонила йому гуляти вночі. Батьки дітей, які підпалили хлопця відмовляються допомагати Володі. Родичі матері постраждалого, також налаштовані проти жінки. Звинувачують її в неналежному догляді за сином.

Серед гостей була волонтерка із Запоріжжя Злата Некрасова.

«В той момент, коли Вову з мамою привезли до лікарні, я знаходилася у лікарні з іншою хворою дитиною. Після розмови з мамою лікар дізнався про матеріальний стан сім’ї, він попросив мене зайти до його кабінету. Там ми й познайомилися. Я запропонувала свою допомогу і вона не відмовилася, була мені дуже вдячною», – розповідає волонтерка.

За її словами дитина нічого негативного про своїх родичів не говорила. Всі учасники не очікували подібного розвитку подій. Він себе не дозволяв підпалювати й алкоголь тоді не пив. У стакані замість спиртного була вода. Злата перевірила медичні документи Володі, де інформації про алкоголь в крові, не містилося.

Нагадаємо, повідомлення про інцидент найшло до Бердянського відділу поліції 29 листопада близько 1:00. Медики розповіли, що до них привезли 12-річного хлопця з опіками тіла різного ступеня тяжкості. Потерпілий розповів, що він разом з однолітками намагався зробити «круте» відео, під час якого його підпалили. Підлітки спочатку зняли все на телефон, потім загасили вогонь й довели постраждалого додому.