Вісімнадцятого січня КП “Управління капітального будівництва” Запорізької міської ради провело торги на реконструкцію трохи більше 3 кілометрів Набережної магістралі.

Вартість лоту 120 мільйонів гривень. За цю суму підрядник повинен капітально відремонтувати відрізок дороги від річки Мокра Московка до кільця, що в Південному мікрорайоні міста. Окрім цього укріпити його межі, зробити роздільну смугу, відремонтувати оглядові каналізаційні люки, встановити дорожні знаки, нанести розмітку.

Пропозиції на аукціон подали 2 компанії: ТОВ “ЄВРОБУД ПЛЮС” та ДІП “ДНІПРОДОР”, друге запропонувало більш вигідну пропозицію – більш ніж на мільйон гривень менше, ніж конкурент. Ймовірно це стало приводом для перемоги в тендері. Остаточна вартість реконструкції згідно із торгами – 118 314 111,10 грн.

Проте, компанія, що претендує на гроші запоріжців має вкрай сумнівну репутацію – декілька кримінальних справ та штраф за неякісно виконані роботи.

ДІП “ДНІПРОДОР” запереєстована в м. Дніпро, там і проводила роботи. Місцеві медіа пишуть, що компанію штрафували, вона укладала асфальт в калюжаж, який ясна річ дуже швидко розсипався.

Фото видання Gorod.dp

Про підприємство «Дніпродор», яке буде відновлювати Набережну у Запоріжжі, наразі відомо, що воно є фігурантом кількох кримінальних справ.

Про це пише ЗПР.

Одну із них з 2019 року розслідують у Харківській області. Зокрема, слідчі встановили, що ремонт доріг, який ДП «Дороги Харківщини» замовило ДІП «Дніпродор», був оплачений, проте частина робіт не була невиконана.

Схожа справа наразі розслідується у Дніпропетровській області: під час виїзду на об`єкт поточного ремонту дороги, який бюджетним коштом здійснювало ДІП «Дніпродор», слідчі встановили,  що робити були виконані не в повному обсязі та з порушенням встановлених строків.