На сайті Комунарського районного суду Запоріжжя повідомили про погрози судді та втручання у її діяльність.

Те, що трапилося наприкінці січня взагалі можна розцінювати як замах на життя. Підсудний спершу підрізав автомобіль суді на центральному проспекті Запоріжжя, а згодом умисне вчинив ДТП, врізавшись у задню частину автомобіля на своєму “ВАЗ”.

Деталі подій розказали у пресслужбі Комунарського суду.

28 січня 2021 року, у вечірній час доби, суддя Дмитрієва М.М., керуючи власним автомобілем, рухалась у м. Запоріжжі по пр. Соборному, зі сторони зупинки громадського транспорту «вул. Гагаріна» у напрямку пл. Пушкіна.

Несподівано, перед її транспортним засобом виїхав автомобіль «ВАЗ» та почав вчиняти небезпечні маневри, створюючи аварійну обстановку з метою здійснення зіткнення.

Об’їхавши вказаний автомобіль, суддя продовжила свій рух, але через декілька хвилин відчула удар у задню частину свого автомобіля. Зупинившись, вона побачила, що зіткнення сталось саме із тим автомобілем «ВАЗ», водій якого за кілька хвилин до цього створював для неї аварійну обстановку.

Після приїзду на місце ДТП працівників поліції було встановлено, що автомобілем «ВАЗ» керував громадянин А., який є обвинуваченим у кримінальному провадженню № 336/2886/18, що розглядається колегією суддів під головуванням судді Дмитрієвої М.М. та який заявив їй відвід.

https://www.youtube.com/watch?v=xLz5Z4xHDcg&feature=emb_title

Відомо, що у провадженні колегії суддів Комунарського районного суду м. Запоріжжя під головуванням судді Марії Дмитрієвої перебуває кримінальне провадження, в якому обвинуваченого судять по декількох статтях: розбійні напади, вимагання та бандитизм.

25 січня 2021 року обвинувачений вимагав відводу судді Дмитрієвої, яка начебто обіцяла йому найсуворіше покарання – 15 років в’язниці. Ухвалою суду вказаний відвід залишено без задоволення.

Після судового засідання обвинувачений, у присутності секретаря судового засідання, в приміщенні суду заявив,  що суддя пожалкує про своє рішення.