Минулого місяця Ксенія, яка працює в одній з лікарень Нью-Йорку, вже ділилася зі своїми підписниками в соціальних мережах реакцією після першого щеплення «Pfizer». Тоді вона наголошувала, що ніяких побічних ефектів не відчувала, хоча у деяких її колег були симптоми.

На початку відео медпрацівниця наголосила, що розповідає про особистий досвід. У кожного індивідуальний організм, зовнішні фактори, відповідно, реакція може бути різною. Перед тим, як зробити щеплення від коронавірусу, Ксенія отримала буклет, де зазначалися можливі побічні ефекти: температура, озноб, почервоніння в області щеплення тощо.

Якщо першого разу для дівчини щеплення пройшло безсимптомно – другого вона відчула дискомфорт.

«Pfizer рекомендує, щоб між першим та другим щепленням було 21 дні. Оскільки на той момент у мене пройшло вже 22 дні – вирішила не затягувати», – розповідає вона.

Не дивлячись на те, що тільки вчора Ксенія видалила два зуби мудрості, вона відразу пішла до лікарні. Звісно, це було не найкращим рішенням. Оскільки організму довелося «боротися» одразу з двома ударами.

«Після уколу ніякого симптому не було. Вся «жесть» почалася через 12 годин. У мене почалися симптоми, коли людина тільки починається хворіти: хочеться спати, відчувається втома, болять повіки, озноб. Потім мене страшенно кидало в жар. За ніч я прокидалася десь чотири рази. Від власного поту була вся мокра. Довелося навіть перестеляти постіль. Через деякий час мій стан покращився. Загалом, я не шкодую, що зробила щеплення, адже сама хвороба протікає набагато гірше»

 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Ksenia✌🏻 (@ksenia_kissss)

Нагадаємо, Ксенія родом із Мелітополя. З 2016 року стала громадянкою США.

Фото зі сторінки в Інстаграм