Мешканці Запоріжжя продовжую проявляти інціативу та цього разу пропонують місцевій владі заборонити великогабаритному транпорту рухатися через мости.

Ініціативу оформили в петицію  №6515 під заголовком – Заборона руху автомобільного великовантажного транспорту через місто Запоріжжя та організація його руху в об’їзд обласного центру. 

Автор петиції  – Сергій Петрик, пропонує організувати рух великого вантажного транспорту в об’їзд обласного центру.

У мотиваційній частині автор  каже, що ми самі себе дуримо, декларуємо боротьбу за збереження Запорітника, а робимо навпаки.

Щодня, уранці й увечері, особливо в години «пік», неможливо добратися уранці – на роботу, а увечері – до дому, із-за вантажного транспорту.
Велике прохання до влади міста звернути на це увагу.
Існують же об’їзні траси навколо міста, чому вантажний транспорт не направити туди і звільнити місто від цієї великої неприємності.
На словах ми боремося за збереження Національного заповідника «Хортиця», а насправді усе відбувається в точності навпаки.
Також мости ім. Преображенського знаходяться в дуже поганому технічному стані, їх через день «латають», а толку ніякого
Дуже сподіваємося, що Запорізька влада, все-таки зверне увагу на проблему сотень жителів міста Запоріжжя та вирішить це питання позитивно.

Петиція з’явилася на сайті міськради 10 лютого, для збору підписів є ще 55 днів. Якщо мешканці підтримають ініціативу, то пропозицію Сергія Петрика розглянуть на сесії міської ради.