Сьогодні, 23 лютого, під час брифінгу заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер розповів, що вже з 1 березня поточного року можна буде записуватися на вакцинацію від Covid-19.

Про це пише «Слово і діло».

Чиновник повідомляє, що громадяни віком від 18-59 років можуть записатися на вакцинацію від коронавірусу з 1 березня 2021 року. Охочі отримають щеплення на п’ятому етапі вакцинації:

«МОЗ спільно з Мінціфри збільшили кількість послуг, які може отримати громадянин в своєму смартфоні або з комп’ютера, не виходячи з дому. Ми створили послугу – запис в лист очікування на вакцинацію від COVID-19, який буде доступний в додатку і на порталі «Дія». Це дуже важливо і стосується українців, які хочуть записатися в чергу (на вакцинацію) у віці від 18 до 59 років»

До першого етапу вакцинації потраплять медпрацівники, які контактують з хворими на коронавірус, жителі закладів для людей похилого віку, військовослужбовців в зоні ООС. До другого етапу – медпрацівники, громадяни віком 80+, соцпрацівники. Третій – люди віком від 65 років працівники важливих структур, державної безпеки, працівники сфери освіти. Четвертий – люди віком від 60 років, які працюють і відбувають покарання в місцях позбавлення волі. Відповідно, п’ятий етап – всі інші.

На головній – фотоілюстрація