З початком карантину в кінці березня 2020 року IT-ринок праці трохи просів: в квітні роботодавці відкрили в півтора-два рази менше вакансій, ніж до кризи. Але вже в липні-серпні всі великі IT-компанії відновили активний найм. Щоб вийти на колишній рівень, ринку знадобилося всього три місяці.

Незважаючи на пандемію, для IT-галузі цей період не є збитковим. Зарплати фахівців зросли приблизно на 10%. Збільшилася і кількість IT-компаній на українському ринку.

Таку динаміку можна пояснити тим, що IT-сфера не зупиняла роботу в період карантину і змогла безболісно перевести співробітників на дистанційний формат. В середньому по ринку число віддалених вакансій зросла приблизно на третину.

Пильно спостерігаючи за цією тенденцією, Європейська асоціація програмної інженерії, власником якої є успішний бізнесмен із Запоріжжя Владислав Савченко, відкриває серію ярмарків вакансій по містах України.

Першою локацією стане Запоріжжя. Ринок IT в цьому регіоні налічує десятки компаній, які працюють з усім світом і створюють унікальні рішення. Powercode, S-PRO, Kozak Group – про ці компанії знають в Австралії, США, Швейцарії завдяки талановитим співробітникам, які живуть і працюють в Запоріжжі. Сенс такого роду заходів полягає в тому, щоб кожен міг стати частиною міжнародних успішних проєктів, не виїжджаючи зі свого рідного міста.

Open Vacancies від асоціації EASE – це більше, ніж ярмарок вакансій. Це вже повноцінна конференція, де будуть виступати топ-менеджери IT-компаній, ділитися досвідом побудови бізнесу, культурою роботи в команді і відкритими вакансіями. Створюються нові можливості для здобувачів – можна пройти пробну співбесіду, в рамках якої дає поради професійна HR-команда і підказує, в якому напрямку розвиватися далі. Як медичний працівник став Head of PM? Чи легко професійному гандболісту перекваліфікуватися в nodeJS developer? В рамках івенту буде можливо поспілкуватися з такими людьми і зрозуміти, як у них вийшло увійти в IT – кажуть в асоціації.

Окремим і важливим пунктом стоїть колаборація з університетами. Асоціація EASE підтримує найталановитіших студентів і постійно дає їм можливість попрактикуватися в успішних IT-компаніях. Ярмарок вакансій – не виняток. В рамках івенту буде підписаний меморандум з Національним університетом “Запорізька політехніка”, а також виділені місця для стажувань в компаніях. Отримати свій пропуск в світ IT зможе кожен. Головне пам’ятати, що IT – це не тільки сухі технарі, а й міцні гуманітарії.

Ярмарка ваканчій пройде у Запоріжжі  27 лютого в Edison Space coworking ( ул. Гагаріна, 3)

Захід триватиме декілька годин: 11:00 – 17:00

На IT-ярмарку будуть встановлені стенди IT-компаній, де можна буде уточнити інформацію про відкриті вакансії, а також перевірити свій рівень знань за конкретними спеціальностями у HR-фахівців.

У рамках Ярмарка вакансій топових ІТ-компаній заплановані виступи лідерів IT-індустрії в регіоні.

Свою участь вже підтвердили компанії S-PROPowercodeKozak Group. Заявлено стенди близько 10 технологічних проектів Запоріжжя.

Взяти участь в ярмарку вакансій зможе будь-хто, попередньо зареєструвавшись на захід.