У Запоріжжі активізувалися злочинні дії відносно місцевих депутатів, кілька днів тому посеред білого дня побили депутата облради  Дмитра Майстра, в ніч з 2 на 3 березня ймовірно стався підпал автівки депутата міськради Андрія Согоріна.

Mitsubishi Pajero згорів у Заводському районі Запоріжжя, під будинком де мешкає депутат. Загоряння очевидно трапилося під правою передньою фарою, спершу сім’я Андрія почула звук, наче щось вибухнуло, далі побачили спалах. Подібно містиці – усе це трапилося в 00:00, каже Согорін.

Для Forpost депутат прокоментував ситуацію, сказав що мовчав понад добу, щоб дати можливість правоохоронцям попрацювати в спокійному режимі.

“Близько півночі пролунав чи то вибух, чи то “хлопок”. Автомобіль стояв під будинком, тож я швидко вискочив на вулицю. Загоряння трапилося в районі правої фари, пізніше вогонь поширився далі й навіть на гараж, біля якого стояв автомобіль. Ми одразу викликали пожежників та поліцію. Після огляду авто стало зрозуміло, що паливна система та акумулятор не горіли, а лише плавилися, тобто причиною загоряння вони не могли бути. В автомобілі не було ні балонів, ні будь-яких інших засобів, що могли спровокувати пожежу” – прокоментував Андрій Согорін.

Депутат вважає, що причиною згоряння автівки є саме підпал, втім поки не береться вголос казати, хто та навіщо це міг зробити.

“Авто я припаркував близько 20:00, воно декілька годин простояло холодним. Є підстави вважати, що стався підпал, сподіваюся поліція це з’ясує. Окрім цього я звісно ж буду залучати незалежного експерта, щоб і він дав свою оцінку” – сказав депутат.

Висловлювати звинувачення Андрій Согорін не поспішає, втім припускає, що події мають причинного наслідкові зв’язки з його депутатською діяльністю.