Завтра, 9 березня, під стінами міської ради Запоріжжя пройде мирний мітинг. Люди вимагатимуть звіту влади по факту розслідування смерті маленької дівчинки, що травмувалася рік тому в Центральному парку культури та відпочинку “Дубовий гай”.  Також запоріжцям цікаво, яких заходів було вжито з боку міської ради, щоб запобігти подібним трагедіям.

Організатором заходу є Олександр Ждан – батько 8-річної Ані Ждан, яка загинула через халатність чиновників.

“Діяти та боротися за правду мене мотивує наша маленька дівчинка. Вона загинула, бо дорослі знехтували безпекою в громадського місця. Ми мусимо вимагати покарання для винних та дій від влади, щоб більше подібне не повторилося” – сказав у розмові з журналістами Regionnews Олександр Ждан.

На своїй сторінці у соціальних мережах чоловік закликає запоріжців прийти та поставити міським чиновникам усі запитання. Чоловік запрошує й тих, хто захищає керівництво парку і вважає винними у смерті батьків дівчинки.

Нагадаємо, одразу після трагедії керівництво парку спробувало звалити провину на батьків дівчинки, вважаючи, що це вони не догледіли. Вечері, у день трагедії, на деревах поруч з небезпечними скульптурами розвісили таблички з надписом: “По дерев’яних скульптурах лазити заборонено”, а пізніше публічно посилалися на них, мовляв  – попередження було, до нас які питання? Також розповідали про те, що небезпечні скульптури лежали на землі і їх повинні були вивезти з парку, а хтось їх вирішив поставити.

Слідство по цій справі досі триває, або якщо сказати точніше – затягується, дуже ймовірно – умисне затягується. Обвинувачених двоє – працівник, що відповідав за безпеку в парку та на той час керівник КП Олег Комаренко.

До роковин трагедії, редакція Regionnews у наступній публікації розкаже про хід розслідування та результати, якщо вони є.