Вчора, 8 березня минув рік з дня трагедії в Центральному парку культури та відпочинку “Дубовий гай”. Сьогодні батько трагічно загиблої Анічки Ждан – Олександр організовує мітинг під стінами міської ради Запоріжжя.

Чому батьківське серце болить не менше, ніж рік тому, які тривоги та переживання мучать родину, Олександр Ждан ймовірно розкаже на заході. А напередодні роковин чоловік розказав журналістам на якому етапі сьогодні розслідування трагедії, а також наочно показав, що трагедія нічому не навчила чиновників.

Разом зі знімальною групою Олександр пройшовся парком, в якому смертельно травмувалася його 8-річна донечка. Згадав день 8 березня рік тому та проінспектував, що змінилося в парку за підсумком року. Навіть після звільнення попереднього керівника комунального підприємства, якого багато хто вважає винним у трагедії, парк безпечнішим не став.

З дитячого майданчика прибрали небезпечні дерев’яні скульптури, одна з яких впала на дівчинку рік тому, але залишилося багато інших небезпек.

Олександр Ждан згадує, як рік тому вказував на небезпечний каналізаційний люк, що був прикритим бетонною плитою, у такому ж вигляді люк у парку й зараз. Старі, ще радянських часів атракціони досі катають дітей і можливо чекають на іншу жертву…

Розслідування трагедії також топчеться на місці, жодному з підозрюваних  за рік не винесли обвинувачення, двоє підозрюваних залишаються у цьому статусі за підсумком року. Справа Олега Комаренка явно затягується, судові засідання часто переносять, з різних причин. Сім’я Ані Ждан наполягає – висновки мають бути зробленими, винні покараними, а небезпеки нівельованими.

Детальніше про все, що відбулося або не відбулося, але мусимо сьогодні Олександр Ждан розкаже на мітингу під міською радою, початок о 16:00.