У Кам’янці-Дніпровській, що в Запорізькій області помер 5-місячний малюк, його 2-річну сестричку могла очікувати така ж доля.

Трагедія трапилася вчора, 10 березня у господарчій споруді в Кам’янці-Дніпровській. ПРо це розказали у пресслужбі ГУ НП області.

П´ятимісячний хлопчик помер в будинку без електропостачання та опалювання. За даним фактом відкрито кримінальне провадження. Іншу дитину двох років вилучили з родини та помістили до лікарні.

Під час проведення огляду місця події співробітники поліції встановили, що загиблий хлопчик мешкав з матір’ю та дворічною сестрою у господарчій будівлі, яку нещодавно  винайняла 28-річна жінка, переїхавши з міста Енергодару. Вона ніде не працювала, на обліку служби у справах дітей  Кам’янка-Дніпровської територіальної громади не перебувала. Проживала родина за відсутності електропостачання  та опалення, в умовах повної антисанітарії.

Жінка пояснює, що повернулась від сусідки, з якою вони випивали пиво. При цьому зізнається, що діти протягом двох годин знаходились вдома абсолютно самі  без будь-якого нагляду. Далі вона нагодувала немовля, потім заснула, а коли прокинулась, виявила дитину мертвою. Причину смерті хлопчика встановить судово-медична експертиза.

Подальшу долю дворічної дівчинки вирішить служба у справах дітей Кам’янсько-Дніпровської територіальної громади. На теперішний час її доставили до місцевої лікарні для проведення повного медичного обстеження.

По факту смерті дитини поліція порушила кримінальну справу.