Станом на вечір четверга уже точно відомо – Марійку Борисову однозначно вбили. Ще кілька годин тому, як тільки знайшли тіло дівчинки поліція не коментувала подію, бо ж на місці працювали криміналісти.

Першокласницю знайшли сьогодні, близько обіду з’явилася інформація від односельців загиблої про те, що у закинутій споруді знайшли мішок з тілом дівчинки. Подробиці люди розповідали різні, додумували навіть найжахливіші деталі. Пізніше в поліції внесла деяку ясність в ситуацію.

В ході візуального огляду поліціянти встановили, що смерть дитини була насильницькою. Наразі проводяться слідчо-розшукові заходи для встановлення підозрюваного в умисному вбивстві малолітньої дитини.

Як повідомив начальник поліції Херсонщини Олександр Прокудін, сьогодні під час повторного огляду території населеного пункту в недобудованій нежитловій споруді знайшли труп безвісно зниклої 7-річної дівчинки, пошуки якої тривали  четверту добу.

Нині кримінальне провадження, відкрите раніше за фактом зникнення Марії Борисової, перекваліфіковане на п. 2 ч. 2 ст.115 Кримінального кодексу України, а саме – умисне вбивство малолітньої дитини. Наразі вживаються усі необхідні слідчі та розшукові заходи для встановлення підозрюваного та обставин смерті дівчинки. Розслідування перебуває на контролі керівництва Національної поліції України та обласного главку поліції.

Додатково відомо, що собака показав чіткий слід у пошуку підозрюваного. Є версія, що тіло дівчинки підкинули сьогодні вранці, а життя дитину позбавили ще 3 дні тому. Тіло дитини було одягнутим, тож попередньо про згвалтування не йдеться, очікують заключення експертизи. Все більше фактів говорять про те, що вбивця знаходиться в селі Щасливому, можливо він навіть був серед людей, які шукали дитину.

У версію, що тіло підкинули вірить і запорізький волонтер, який вчора з командою шукав дівчинку в Щасливому. Олександр Курінний, побачивши світлини з двору, де знайшли тіло дитини однозначно сказав – ми там були, оглянули все, ні тіла, ні живої дитини там не було!

Ймовірніше за все поліція уже має кількох підозрюваних, втім офіційно про це не каже. Односельці дитини висувають свої версії, але вони лише заважають об’єктивному розслідуванню.

Читайте також: Мешканцям Запоріжжя показали занепад колись улюбленого парку – відео

                               Олена Гула: “У Запоріжжі більше безпритульних, ніж в інших обласних центрах”