Сьогодні у селі Щасливе Херсонської області провели в останню дорогу 7-річну Марійку Борисову.

Експертиза підтвердила, дитину задушили, а перед цим згвалтували.

У дівчинки біла труна, м’які іграшки та багато квітів. Прощатися з Марійкою прийшли всім селом. У людей жаль, страх і лють, здається, якби вони знали ім’я вбивці, то спустили б з нього дух на тому ж місці.

У селі вкрай напружена атмосфера, усі чекають середи, 17 березня. Саме у цей день повинні бути оприлюдненими результати ДНК досліджень, які відібрали в підозрюваних у вбивстві дівчинки.

Наразі відомо, що основних підозрюваних троє, усі чоловіки: батько дитини, її хрещений та чоловік, який знайшов тіло в сараї. Окрім цього підозрюють й інших мешканців села Щасливе. Причетність матері дівчинки також слідство не виключає, є підстави вважати, що вона могла знати про злочин, але когось покривати.

Станом на сьогодні усі підозрювані на волі. Після оприлюднення результатів ДНК досліджень комусь, ймовірно одягнуть наручники. А поки мешканців села зайвий раз не виходять на вулицю, не випускають гратися дітей, до школи та на гуртки супроводжують. Навіть дорослих жінок з роботи зустрічають чоловіки.

Поліція не дає рясних коментарів, кажуть – спершу треба зібрати всі докази, щоб вручити підозру.

Цікавим ж той факт, що після церемонії прощання сусід Марійки Борисової пробував вчинити самогубство. 60-річний чоловік спершу пішов на похорон, а коли повернувся, порізав собі вени. Йому вчасно викликали швидку, самогубця вижив. Відомо, що чоловік був раніше засудженим та відбув покарання за згвалтування.

Нагадаємо, 7 березня у селі Щасливе на Херсонщині зникла першокласниця. Дівчинку шукали понад тисячу людей протягом 4 діб. 11 березня тіло знайшли у сараї, в мішку, неподалік дому Марійки.