Якщо ви багато фотографуєте на дозвіллі, або ж це ваша професійна діяльність – не впустіть можливість. З нагоди 100-річчя Гідрометслужби України розпочинається фотоконкурс «Унікальні погодні явища Запорізького краю», про це повідомляє пресслужби ДСНС у Запорізькій області.

ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
  1. Фотоконкурс “ Унікальні погодні явища Запорізького краю (далі – Фотоконкурс) проводиться до святкування 100-річчя Гідрометслужби України (19 листопада 2021року)
  2. Організатори Фотоконкурсу – ГУ ДСНС України у Запорізькій області,  Запорізький обласний центр з гідрометеорології.
  1. Мета Фотоконкурсу – поділитися яскравими фото унікальних погодних явищ, які ви побачили під час подорожі півднем України, прогулянки своїм містом, під час відпочинку, тощо.
УМОВИ УЧАСТІ
  1. До участі у Фотоконкурсі запрошуються усі митці, які займаються фотосправою
  2. Всі конкурсні фотографії повинні бути авторськими.
  3. На світлинах повинні бути відображені різні погодні, оптичні, гідрологічні явища (як то: гроза, блискавка, міраж, смерч, град, веселка, вінці, глорія або гало, паргелій або ложні сонця, світлові або сонячні стовпи, паморозь, ожеледь, млинчастий лід, льодові кульки..
  4.  Роботи приймаються в друкованому вигляді в форматі 21х30 см (А4).
  5. Фотографія може бути як у кольоровому так і у чорно-білому виконанні. Допускається обробка фото у графічних редакторах.
  1. Фотографії, подані на Фотоконкурс, можуть бути відхилені від участі в конкурсі в наступних випадках: фотографії не відповідають тематиці та формату конкурсу;  не авторське фото.
ПРОЦЕДУРА ПОДАЧІ ЗАЯВКИ
        1.Для участі у Фотоконкурсі необхідно представити фото за адресою:  м. Запоріжжя, вул.Фортечна,65 ГУ ДСНС України у Запорізькій області з приміткою «Фотоконкурс» (контактні телефони 061-787-94-83).
  1. На світлині вказати прізвище автора, а на зворотньому боці –  контактний телефон, дату та місце, де була зроблена світлина.
ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ФОТОКОНКУРСУ
  1. Початок проведення конкурсу: 02 березня 2021 року.
  2. Кінцевий термін подання фотографій: 01 вересня 2021 року.
  3. Оголошення результатів конкурсу: початок вересня 2021 року.
ПІДСУМКИ КОНКУРСУ І НАГОРОДЖЕННЯ УЧАСНИКІВ
1.ФОТОГРАФІЇ буде розглядати журі для визначення переможців.
2. Переможці Фотоконкурсу будуть визначатися у відповідності до набраних голосів і нагороджуватись дипломами та грошовими преміями.
3.Урочисте підбиття підсумків і нагородження переможців фотоконкурсу “Унікальні погодні явища Запорізького краю”  планується на початку вересня. Про дату буде повідомлено додатково.
4. Фотовиставка буде проходити в пресцентрі Запорізької обласної організації НСЖУ протягом червня-серпня. Усі відвідувачі та гості можуть залишати свої відгуки. Тому, окрім нагород за перше – третє місця передбачено також приз глядацьких симпатій.
5.Після підбиття підсумків конкурсу і вручення нагород фотографії переможців будуть опублікувані на офіційному сайті Запорізького обласного центру з гідрометеорології та на сайті у Фейсбуці. За бажанням авторів-переможців найкращі світлини можуть бути передані до Запорізького обласного центру з гідрометеорології.