Вчора, 20 березня, в Києві під Офісом президента (вул. Банкова) активісти влаштували черговий мітинг в підтримку Сергія Стерненка. Благі цілі завершилися хуліганством – будівлю закидали фаєрами, зробили написи на стінах, а табличку «Президент України», підпалили.

Акція проходила доволі «гучно». Учасники прихопили із собою балончик з фарбою і розмалювали стіни ОП. Люди палили фаєри, викрикували різноманітні гасла, серед яких були лозунги проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. В одній з дверей було вибито скло, а прикріплену табличку з написом «Президент України» підпалили», повідомляє «Громадське».

На місці події чергували правоохоронці. Вони затримали вінничанина 1995 року народження, який поводився найбільш агресивно, за ст. 208. Зазначено, що чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину передбаченого ч. 2 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ, розповідає пресслужба відомства.

Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) ККУ. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Нагадаємо, громадськість обурена рішенням Приморського суду Одесу, який визнав Сергія Стерненка винним у викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича. Поплічника засудженого, а також просто небайдужі люди, вимагають прозорого і чесного розслідування.