З 20 березня 24:00 наземний та підземний громадський транспорт у Києві працює з обмеженнями.

Через спалах коронавірусної хвороби влада столиці прагне мінімізувати контакти людей у зачинених приміщеннях. Відтак, почали діяти цілий ряд обмежень, у тому числі в роботі громадського транспорту. Для киян це стане відчутним вже завтра – у перший робочий день після введень обмежень.

Протягом вихідних у столиці не спостерігалося скупчення людей на зупинках та на станціях метро, більшість киян були на вихідних і відпочивали.

“Будуть вводитися обмеження щодо входу до станцій метрополітену, щоб уникнути масового скупчення людей, як у вестибюлі, так і в рухомому складі. Якщо велика кількість людей в ранкові або вечірні години пік, – частина дверей у вестибюлі станцій буде закриватися, і відповідно потік людей буде мінімізуватися», – анонсував напередодні вихідних заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

Про це також йдеться у протоколі засідання комісії ТЕБ НС.

Секретар Київської міської ради додав, що наземний громадський транспорт буде працювати в половину свого навантаження. «Він буде працювати з обмеженнями. Конкретно у ньому можуть знаходитися тільки частина людей відповідно до половини місць, визначених технічним паспортом», – повідомив заступник міського голови.