В Міністерстві охорони здоров’я придумали, що робити із залишковими дозами препарату від Covid-19.

Щоб покращити рівень довіри населення до завезеної вакцини Oxford/AstraZeneca, медики вирішили вакцинувати залишковими дозами препарату лідерів громадської думки. Аби вони на власному прикладі показали, що людям нічого боятися. КУ «Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики» збиратиме дані через Google-форму, про це повідомляється на сайті Запорізької облдержадміністрації.

Вакцинуватимуть залишками препарату (які зареєструвалися у першу чергу) в наступному порядку:

За посиланням.

Додамо, що деякі запорізькі журналісти та журналістки вже скористалися наданою можливістю. Для прикладу, Ельміра Шагабудтдінова і Катерина Клочка – журналістки “061”. А також, Катерина Шевченко – журналістка “Запорізького центру розслідувань”. У соціальних мережах дівчата описують свій стан після щеплення. Загалом, вони почувають себе нормально, скарг на різке погіршення здоров’я немає.

Нагадаємо, вакцина Oxford/AstraZeneca розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською компанію AstraZeneca. Виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), де має локальну назву Covishield. Препарат схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.

На головній – скріншот з онлайн-заявки на вакцинацію