Сьогодні у міськраді Києва обіцяли розглянути питання стосовно роботи громадського транспорту. Через складну епідемічної ситуації почали говорити про те, щоб транспорт зупинити, як навесні минулого року.

На цей крок вирішили не йти попри усі можливі ризики. Громадський транспорт, як і повідомлялося раніше, буде працювати з обмеженнями. Водії мають подбати, щоб заповненість була лише на 50%.

На станції метро також будуть впускати лише невелику кількість пасажирів одночасно.

На сайті Київради розказали про роботу транспорту детальніше.

На засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА, сьогодні, 22 березня,  ухвалили рішення не зупиняти роботу громадського транспорту столиці – наземного та метрополітену.

Кабінет Міністрів України змінив порядок роботи транспорту в регіонах з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки. Уряд надав повноваження регіональним комісіям з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій самостійно ухвалювати рішення щодо карантинних обмежень в роботі громадського транспорту.

Громадський транспорт курсуватиме з наповненістю не більше 50 відсотків місць, що передбачені технічною характеристикою транспортного засобу і визначені в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

Наголошено на необхідності неухильного дотримання пасажирами протиепідемічних правил – маскового режиму та соціальної дистанції. Будьте відповідальними. Місто сьогодні робить все для того, щоб не допустити транспортної та економічної кризи й колапсу медичної системи.